Bağlantılar

20 Ekim 2013 Pazar

DOS

DOS

Vikipedi, özgür ansiklopedi
DOS işletim sisteminin bilgisayardaki ekran görüntüsü
DOS (İngilizceDisk Operating SystemTürkçeDisk İşletim Sistemi), bilgisayarlar için ufak ve basit bir işletim sistemi türü olup, ana görevi disket ve sabit disk gibi saklama ortamlarının yönetimidir.
Bilgisayarların diğer işlevleri; grafik, ses, yazdırma, ağda gezinme, bellek yönetimi, çoklu kullanıcı ve çoklu işlem özellikleri, DOS tarafından üstlenilebilir. Bu özellik ve görevler çeşitli kullanım yazılımlarının yardımı ile olur.
DOS sistemleri 90'lı yılların ortasına kadar hemen hemen her PC'de işletim sistemi olarak görev yapmışlardır. Bugün çoğu alanda yerini grafik arabirimli işletim sistemleri almış ise de, DOS basit ve ufak oluşundan bir gömülü sistem olarak çeşitli kumanda ve denetleme sistemlerinde hayatını sürdürmektedir.
DOS’un tarihi, bilgisayarların (kişisel bilgisayarlar) tarihiyle başlar ve çoğunlukla da pek hayırla anılmaz. Çünkü DOS’ta grafiksel bir kullanıcı arabirimi (pencereler) yoktur, her şey komutlarla ve çok sayıda parametre ile yapılır. DOS, tüm x86 tabanlı bilgisayarlarda çalışır. Çok görevli bir işletim sistemi olmayan DOS, grafik kullanıcı arabirimini kullanmaz. Üstünde kolay yazılması, bellek ve sabit diskte az yer kaplaması, kolay ve çabuk öğrenilmesi, düşük donanımlı bilgisayarlarda çalışması gibi avantajları olmakla birlikte, etkin bir bellek yönetiminin olmaması, eski teknoloji kullanması ve grafik kullanıcı arabirimi olmaması önemli kısıtlamalarıdır.

Konu başlıkları

DOS sürümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Bazı DOS türleri şunlardır; MS-DOS (Microsoft), IBM-DOS (IBM), FreeDOS (Özgür ve açık kaynaklı), DR-DOSNovell DOSOpenDOS (Digital Research), PTS-DOS (Rusya'dan bir OS).

MS-DOS[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana madde: MS-DOS
Eğer bilgisayar kullanmaya ilk defa Windows 95 veya 98 ile başladıysanız büyük bir ihtimalle DOS kelimesi yabancı gelebilir. Her bilgisayar kullanıcısının yakından tanıdığı bu işletim sistemi, dünyada en yaygın olarak kullanılan işletim sistemidir. 1980’lerin başında IBM’in ilk bilgisayarları üretmesi ve bu bilgisayarlarda kullanılacak yeni bir işletim sistemi arayışı ile ortaya çıkan DOS, günümüzde birçok PC kullanıcısı tarafından hala kullanılmaktadır.
MS-DOS, Microsoft Disk Operating System (Microsoft Disk İşletim Sistemi) kelimelerinin kısaltılmış halidir. MS-DOS bir disk işletim sistemi olarak bilinir, çünkü yaptığı işlerin büyük bölümü disk işlemleri, bellek işlemleri gibi yazılımların çalışabilmesi için gerekli düzenlemeler olan bir işletim sistemidir. MS-DOS bir yazılımdır, ama yalnızca bir yazılım değildir. O olmadan diğer yazılımların çalışma şansları yoktur. Çünkü bilgisayar sisteminin tüm parçalarını MS-DOS kontrol eder. MS-DOS yalnızca, diğer yazılımların çalışmasına olanak vermekle kalmaz, aynı zamanda bilgisayarınızın neyi nasıl yaptığı üzerinde size tam denetim sağlar.
Bilgisayar kapalı iken MS-DOS diskte durur. Her ne kadar özel bir yazılım da olsa, MS-DOS eninde sonunda bir yazılımdır, yani o da bilgisayarların kullandığı diğer bilgi toplulukları gibi bir dizi dosya içinde yer alır.
Eğer bir sabit disk varsa, MS-DOS büyük olasılıkla onun içindedir (bilgisayar dağıtıcısı ya da sistemi kuran kimse tarafından yerleştirilmiş olabilir). Eğer bilgisayarda sabit disk (HDD) yoksa, MS-DOS’un disketlerden kullanılması gerekir.

MS-DOS’un Tarihçesi[değiştir | kaynağı değiştir]

MS-DOS, 1981’de piyasaya sürülüşünden beri birkaç kez değişikliğe uğramıştır. İlk sürümün numarası 1.00’dı. MS-DOS’un zaman zaman değiştirilmesinin amacı, daha gelişmiş donanımlardan yararlanmak ve önceki hataları düzeltmektir. Sisteminizi başlattığınızda MS-DOS, kullandığınız sürümün numarasını ekranda gösteriyor olabilir.
MS-DOS’un yeni bir sürümü çıktığında, eğer numarasının ondalık noktasından sonra değişiklik varsa (örnek 6.0’dan 6.2’ye), bu küçük bir değişiklik gösterir. Bu durumda MS-DOS öz olarak önceki sürüme göre pek değişiklik içermez. Ondalık noktasının önündeki sayının değişmesi ise büyük bir değişiklik gösterir. Örneğin sürüm 6, sürüm 5'te olmayan birçok yeni özellik getirmiştir.
MS-DOS’ un yeni sürümleri eskilerine göre daha güçlü ve gelişmiş olsalar da öncekilerle uyumlu kalırlar. Bu yüzden, diyelim ki sürüm 2.1’i kullanıyorken başka bir sürümle çalışmaya başladığınızda, tüm bilgilerinizi, deneyiminizi, dosya ve disklerinizi eskisi gibi kullanabilirsiniz. Örneğin, MS-DOS 3.0’da kullandığınız bir dosyayı 5.0 sürümünde kullanabilirsiniz ama 5.0’da kullandığınız bir dosyayı 3.0’da kullanamayabilirsiniz.
MS-DOS'un 3.30'dan sonraki sürümleri şöyledir;
  • MS-DOS 3.30
  • MS-DOS 4.01
  • MS-DOS 5.0
  • MS-DOS 6.0
  • MS-DOS 6.20
  • MS-DOS 6.22
  • MS-DOS 7.0
  • MS-DOS 8.0

Bilgisayar

Bilgisayar

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bir masaüstü bilgisayarın görünümü
Bilgisayar Kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri verebilen cihaza denir. İlk bilgisayar ENIAC'tır.
Bilgisayarlar çok farklı biçimlerde karşımıza çıkabilirler. 20. yüzyılın ortalarındaki ilk bilgisayarlar büyük bir oda büyüklüğünde olup, günümüz bilgisayarlarından yüzlerce kat daha fazla güç tüketiyorlardı. 21. yüzyılın başına varıldığında ise bilgisayarlar bir kol saatine sığacak ve küçük bir pil ile çalışacak duruma geldiler. Bu kadar küçük imal edilebilmelerinin temel nedeni 1969 yılında yarı iletkenler ile çok küçük alanlara sığdırılabilen devreler yapılabilmesidir. Şu anda kullandığımız bilgisayarlar Intel'in ilk işlemci unvanına sahip olan 4004'den sonra bilgisayar teknolojisi hız kazanmıştır. Toplumumuz kişisel bilgisayarı ve onun taşınabilir eşdeğeri, dizüstü bilgisayarınıbilgi çağının simgeleri olarak tanıdılar ve bilgisayar kavramıyla özdeşleştirdiler. Günümüzde çok yaygın kullanılmaktadırlar. Bilgisayarın temel çalışma prensibi ikili sayı sistemi yani sadece 0 ve 1 den oluşan kodlamalardır.
İstenilen yazılımı kayıt edip istenilen zamanda çalıştırabilmeleri bilgisayarları çok yönlü kılıp hesap makinelerinden ayıran ana özellikleridir.Church-Turing tezi bu çok yönlülüğün matematiksel ifadesidir ve herhangi bir bilgisayarın bir diğer bilgisayarın görevlerini yerine getirebileceğinin altını çizer. Dolayısıyla, karmaşıklıkları ne düzeyde olursa olsun, cep bilgisayarından süper bilgisayarlara kadar, bellek ve zaman sınırı olmadığı takdirde hepsi aynı görevleri yerine getirebilirler.

Jacquard'ın doku tezgâhı ilk kurulabilir aygıtlardandır.


Geçmişte 'bilgisayar' olarak bilinen birçok aygıt günümüz ölçütlerine göre bu tanımı hak etmemektedirler. Başlangıçta bilgisayar sözcüğü hesaplama sürecini kolaylaştıran nesnelere verilen bir ad konumundaydı. Bu ilk dönemin bilgisayar örnekleri arasında 
sayı boncuğu (abaküs) ve AntiKitira Makinesi (M.Ö 150-100) sayılabilir. Yüzyıllar sonra, Orta Çağ sonundaki yeni bilimsel keşifler ışığında, Avrupalı mühendisler tarafından geliştirilen bir dizi makinesel hesaplama aygıtlarının ilki ise, Wilhelm Schickard'a (1623) aittir.Geçmiş[değiştir | kaynağı değiştir]

Ancak, yazılımlanabilir (veya kurulabilir) olmamaları nedeniyle bu aygıtların hiçbiri günümüz bilgisayar tanımına uymamaktadır. 1801 yılında Joseph Marie Jacquard'ın dokumatezgâhındaki işlemi otomatikleştirmek adına ürettiği delikli kartlar ise bilgisayarların gelişme sürecindeki, kısıtlı da olsa, ilk yazılımlanabilme (kurulabilme) izlerinden sayılır. Kullanıcının sağladığı bu kartlar sayesinde, dokuma tezgâhı kart üzerindeki delikler ile tarif edilen çizime işleyişini uyarlayabiliyordu.

1837 yılında Charles Babbage, adını Analytical Engine (Çözümlemeli veya analitik makine) koyduğu, ilk tam yazılımlanabilir makinesel bilgisayarı kavramsallaştırıp tasarladı. Ancak parasal nedenler ve üzerindeki çalışmalarının sonlanamaması nedeniyle bu makineyi geliştirmedi.
Delikli kartların ilk büyük ölçekli kullanımı ise Herman Hollerith tarafından, 1890 yılında muhasebe işlemlerinde kullanılmak üzere tasarlanan hesap makinesidir. Hollerith'in o dönemde bağlı olduğu işletme ise sonraki yıllarda küresel bilgisayar devine dönüşecekIBM'dir. 19. yüzyılın sonlarına varıldığında, gelecek yıllarda bilişim donanım ve kuramlarının gelişimine büyük katkıda bulunacak uygulayımlar (teknolojiler) ortaya çıkmaya başlamıştılar: delikli kartlarBoole cebiriboşluk tüpleri ve teletip aygıtları.
20. yüzyılın ilk yarısında ise, birçok bilimsel gereksinim, gittikçe karmaşıklaşan örneksel (analog) bilgisayarlar ile giderildiler. Ancak günümüz bilgisayarlarının yanılmazlık düzeyinden hâlâ uzaktılar.
1930'lar ve 1940'lar boyunca bilgisayar uygulayımı gelişmeye devam etti, ve sayısal elektronik bilgisayarın ortaya çıkışı ancak elektronik devrelerinin buluşundan (1937) sonra gerçekleşebildi. Bu dönemin önemli çalışmaları arasında aşağıdakiler sayılabilir:

ENİACvon Neumann mimarisiniuygulayan ilk bilgisayarlardandır.
  • Konrad Zuse'nin "Z makineleri". Z3 (1941ikili sayı tabanına dayalı işleyip, gerçel sayılar ile işlem yapabilen ilk makinedir. 1998 yılında Z3'ün Turing uyumlu olduğu kanıtlanmış ve böylece ilk bilgisayar unvanını edinmiştir.
  • Atanasoff-Berry Bilgisayarı (1941) boşluk tüplerine dayalı olup, ikili sayı tabanının yanı sıra, sığaç tabanlı bellek donanımına sâhipti.
  • İngiliz yapımı Colossus bilgisayarı (1944), kısıtlı yazılımlanabilirliğine (kurulabilirliğine) karşın, binlerce tüp kullanımının yeterince güvenilir bir sonuç verebileceğini göstermiştir. II. Dünya Savaşı'nda Alman silahlı kuvvetlerinin gizli iletişimlerini çözümlemek için kullanılmıştır.
  • Harvard Mark I (1944), kısıtlı kurulabilirliğe sahip bir bilgisayar.
  • ABD Ordusu tarafından geliştirilen ENIAC (1946), onluk sayı tabanına dayalı olup ilk genel kullanım amaçlı elektronik bilgisayar unvanına sahiptir.
ENIAC'ın olumsuz yanlarını saptayan geliştiricileri, daha esnek ve zarif bir çözüm üzerinde çalışıp, artık saklı yazılım mimarisi veya daha çokvon Neumann mimarisi olarak tanınan tasarımı önerdiler. Bu tasarımdan ilk olarak John von Neumann (1945) yılında gerçekleştirdiği bir yayında söz etmesinden sonra, bu mimariye dayalı olarak geliştirilen bilgisayarlardan ilki İngiltere'de tamamlandı (SSEM). Aynı mimariye bir yıl sonra kavuşan ENIAC'a ise EDVAC adı verildi.
Günümüz bilgisayarlarının neredeyse tamamının bu mimariye uyumlu duruma gelmesi ile bilgisayar sözcüğünün tanımı olarak da kullanılmaktadır. Dolayısıyla bu tanıma göre geçmişteki aygıtlar bilgisayar olarak sayılmasalar da, tarihsel bağlamda yine de o biçimde anılmaktadırlar. Her ne kadar 1940'lardan bu yana bilgisayar uygulayımı köklü değişiklikler geçirmiş olsa da, çoğunluğu von Neumann mimarisine sadık kalmıştır.

Mikroişlemci von Neumann mimarisinin temel öğelerindendir.
Boşluk tüpüne dayalı bilgisayarlar 1950'ler boyunca kullanımda kaldıktan sonra, 1960'larda daha hızlı ve ucuz olan geçirgeç (transistör) tabanlı bilgisayarlar yaygınlık kazandı. Bu etkenlerin sonucunda bilgisayarların daha önce görülmemiş bir düzeyde toplu üretimine geçirildi.1970'lere varıldığında tümleşik devre uygulayımı ve Intel 4004 gibi mikroişlemcilerin geliştirilmesi sayesinde bir kez daha büyük bir başarım ve güvenilirlik artışının yanı sıra, maliyet düşüşü de yaşandı. 1980'lerde artık bilgisayarlar, çamaşır makinesi gibi günlük hayat kullanımındaki birçok makinesel aygıtın denetleyici donanımlarındaki yerlerini almaya başlamışlardı. Yine aynı dönemde, kişisel bilgisayarlar yaygınlık kazanıyorlardı. Son olarak 1990'lardaki Internet'in gelişimi ile de bilgisayarlar televizyon ve telefon gibi alışılmış birer aygıt hâline gelmişlerdir.
Von Neumann mimarisine göre bilgisayarlar başlıca dört bileşenden oluşurlar bilgisayarda aritmetik mantık vardır.

von Neumann mimarisine göre bilgisayar yapısı.

Bellek[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir bilgisayarın belleği, sayılar içeren bir hücreler bütünü olarak düşünülebilir. Her hücreye yazılabilir ve içeriği okunabilir. Her hücrenin kendisine özel bir adresi vardır. Bir komut örneğin 34 sayılı hücrenin içeriğini 5.689 sayılı hücreyle toplayıp 78. hücreye yerleştirmekolabilir. İçerdikleri sayılar herhangi bir şey olabilir, sayı, komut, adres, harf, vb. İçeriğinin doğasını ancak onu kullanan yazılım belirler. Günümüz bilgisayarlarının çoğunluğu veriyi kaydetmek için ikili sayıları kullanır ve her hücre 8 bit (yani bir bayt) içerebilir.


Dolayısıyla bir bayt 255 farklı sayıyı ifade edebilir, bunlar ancak 0 dan 255'e veya -128 den +127'ye olabilirler. Yan yana yerleşmiş birden fazla bayt kullanıldığında ise (genelde 2, 4 veya 8) çok daha büyük sayıların kaydedilmesi mümkün olur. Çağımız bilgisayarlarının bellekleri milyarlarca bayt içermektedirler.
Bilgisayarlarda üç adet bellek türü bulunur. İşlemci içerisinde yer alanyazmaçlar, son derece hızlı ancak çok sınırlı sığaya sahiptirler. İşlemcinin çok daha yavaş olan ana belleğe olan erişim gereksinimini gidermek için kullanılırlar. Ana bellek ise Rastgele erişimli bellek (REB veya RAM, Random Access Memory) ve Salt okunur bellek (SOB veya ROM, Read Only Memory) olmak üzere ikiye ayrılır. RAM'e istenildiği zaman yazılabilir ve içeriği ancak güç sürdüğü sürece korunur. ROM'sa sadece okunabilen ve önceden yerleştirilmiş bilgiler içerir. Bu içeriği güçten bağımsız olarak korur. Örneğin herhangi bir veri veya komut RAM'da bulunurken, bilgisayar donanımını düzenleyen BIOS ROM'da yer alır.
Son bir bellek alt türü ise önbellektir (cache memory). İşlemci içerisinde yer alır ve yazmaçlardan büyük sığaya sahip olmanın yanı sıra ana bellekten de hızlıdır.

Sabit diskler bilgisayarların en çok tanınan G/Ç birimlerindendirler.
G/Ç bir bilgisayarın dış dünyadan veri alışverişinde bulunmak için kullandığı araçtır. Yaygın olarak kullanılan giriş birimleri arasında klavye ve fare, çıkış için ise ekran (veya görüntüleyicimonitör), hoparlör ve yazıcı sayılabilir. Sabit veoptik diskler ise her iki görevi de üstlenirler.

Bilgisayar ağları[değiştir | kaynağı değiştir]

Bilgisayarlar 1950`lerden beri çoklu ortamlar arasında bilgi koordinasyonu kurmak amacıyla kullanıldı. ABD ordusunun (SAGE) sistemi bu tür sistemlerin geniş kapsamlı ilk örneğiydi ve bu sistem (Sabre) gibi birçok özel amaçlı ticari sisteme öncülük etti. 1970'lerde ABD'li mühendisler ordu içerisinde yürütülen bir tasarı çerçevesinde bilgisayarları birbirleri ile bağlayıp (ARPANET), günümüzde bilgisayar ağıolarak bilinen yapının temellerini attılar. Zaman içerisinde bu bilgisayar ağı, ordu ve akademik birimler ile de sınırlı kalmayıp genişledi ve bugün milyonlarca bilgisayar içeriden Bilgisunar (İnternet veya Genel ağ) oluştu. 1990'lara gelindiğinde ise, İsviçre'nin CERN araştırma merkezinde geliştirilen Küresel ağ (World Wide WebWWW) adlı iletişim kuralları, e-posta gibi uygulamalar ve ethernet gibi ucuz donanımsal çözümler ile bilgisayar ağları yaygınlık kazandılar.

14 Ekim 2013 Pazartesi

Turbobit Premium link dönüştürücüsü

Turbobit premium link dönüştürücüsü için ..... http://bc.vc/Ip8lTo

6 Ekim 2013 Pazar

Php + MySQL + Apache + Phpmyadmin kurulumu

Bir çok kişi kurulumları bilmediği için easyphp veya phptriad gibi otomatik olarak kurulumu ve ayarları yapan programlar kullanmak zorunda kalıyor. Tabi bu programların da dezavantajları var. Kurulumu istediğiniz gibi yapamıyorsunuz. İstediğiniz versiyonları yükleyemiyorsunuz. Ama bu dökümanı okuduktan sonra manuel olarak istediğiniz gibi kurulum yapabileceksiniz.
Öncelikle, şu an en güncel sürümler: Php 5.0.4 Mysql 4.1 Apache 2.0.54 Phpmyadmin 2.6.3pl1
Bu dosyaların kurulumlarını nasıl yapacağınızı anlatacam. Öncelikle bu dosyaları sitelerinden temin ediyoruz.
Php 5.0.4 => http://www.php.net/downloads.php (Hem phpinstaller ı hem de zip paketli olanı indirin)
Mysql 4.1 => http://dev.mysql.com/get/Downloads/M....zip/from/pick (Formu doldurmanıza gerek yok)
Apache 2.0.54 => http://apache.bilkent.edu.tr/dist/ht...x86-no_ssl.msi
Phpmyadmin => http://prdownloads.sourceforge.net/p...1.zip?download
Bu dosyaları indirdikten sonra kuruluma Apache sunucumuzdan başlıyoruz.
En kolay aşamadayız şimdi Karşınıza çıkan boşlukları localhost, localhost, asd@asd yazarak geçebilirsiniz. En son karşınıza çıkan sunucuların listesinde ISS seçili olacaktır. Fakat burdan Apache yi işaretlemeniz gerekiyor. Ardından kurulumu kendisi yapacaktır.
Şimdi sıra Php5te. Öncelikle php5 windows installerı kuracaksınız. Ardından c:\php klasörünün içini boşaltın ve php5in .zip paketinin içindekileri oraya çıkartın. Php.ini-recommended dosyasının adını php.ini olarak değiştirin. Ardından dosyayı açın ve doc_root = yazısını bulun. Karşısına “c:\apache groups\apache2\htdocs” yazın.(Tırnak işaretleri var) Hemen bunun biraz altında extension_dir = yazısının karşısına “c:\php\ext” yazın. Ardından ;extension=php_mysql.dll in başındaki noktalı virgülü kaldırın. Dosyayı kaydedin ve çıkın.
Şimdi de c:\apache groups\apache2\conf klasörünün içindeki httpd.conf dosyasını açın.en alta şunları ekleyin :
LoadModule php5_module "c:/php/php5apache2.dll"
AddType application/x-httpd-php .php
Action application/x-httpd-php "/php/php-cgi.exe"
ScriptAlias /php/ "c:/php/"
PHPIniDir "C:/php"
Saklayın ve dosyayı kapatın.
Şimdi sıra geldi Mysql i kurmaya. İşin en zor kısmı burası ama merak etmeyin, rahatça yapacaksınız. İndirdiğiniz setup.exe yi kurun. (Bn Full kurulum yaptım.) Finish dedikten sonra sıra ayarlamalara gelecek.Bir ayar sihirbazı çıkacak
Detailed Configuration seçip next diyoruz.
Developer Machine seçip next diyoruz.
Non-Trabsactional Database Only seçip next diyoruz.
Hiçbir şey değiştirmeden next diyoruz.
Decision Support (DSS)/OLAP seçip next diyoruz.
Hiçbir şey değiştirmeden next diyoruz.
Best Support For Multilingualism seçip next diyoruz.
Hiçbir şey değiştirmeden next diyoruz.
Şifremizi yazıyoruz. Next diyoruz.
Sonra execute butonuna basıyoruz ve ayarlıyor kendisi.
Bu işlem tamamlandıktan sonra, c:\php klasöründe bulunan libmysql.dll dosyasını kopyalıyoruz. C:\windows ve c:\windows\system32 klasörlerinin içine yapıştırıyoruz.
Şimdi de c:\apache group\apache2\htdocs un için phpmyadmin diye bi klasör açıyoruz. İndirdiğimiz phpmyadmin 2.6.3 ün dosyalarını bu klasöre atuyoruz. Ardından config.inc.php dosyasını çalıştırıp :
$cfg[‘servers’][$i][‘password’] diye 3 ayrı yer var. Bunların karşısına Mysql şifremizi yazıyoruz.
Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve artık her şey hazır
Umarım döküman işinize yarar. Ne zamandır yazmak istediğim bir dökümandı bugüne nasip oldu.
Ayrıca lütfen başka yerlerde yayınlamak isterseniz altına nickimi düşününüz
--------------------------------
AkdoGan arkadaşımızın easyphp kurulumu hakkında yazısı :
1-) » Buraya « Tıklayarak Easy Php 1.8 i Indirin...
2-) İndirdiğiniz Dosyayı Yolları İzleyerek Kurun.
3-) Program Kurulumundan Sonra Php oLarak Tasarladığınız Sayfaları .:|» ?:\Program Files\EasyPHP1-7\www Klasorunun içine Atın.
4-) Browser'inizi Acarak http://Http://Localhost/klasoradı ( Orn:Http://Localhost/Sitemiz ) Olarak Yazın ve Enter'e Basın.
5-) Tasarımını Yaptığınız Sayfanız Direk Olarak Açılacaktır.
NOT: Programın İçinde Apache 1.3.27 - Php 4.3.3 - PhpmyAdmin 2.5.3 - MySql 4.0.15 Bulunuyor Yani Parça Parça Kurmaktansa Bu Programı Kurarsanız Kendisi Otomatik Guncellemeleri Yaparak Kuruyor.
NOT2: Program Çalıştırıldığında Görev Çubuğunun Sağında Siyah E Harfi Olacak Maus'un Sağına Tıkladığınızda Size Yardımcı Menusu Cıkacak. Eger Maus'un Sol Tuşuyla 2 Defa Cliklerseniz Easi Php Açılır.. Oradan Dil Seçeneğini English Yapabilirsiniz. Ya da Start-Stop Seçeneklerini Kullanabilirsiniz..

Site hızlandırmak!

CloudFlare’e Genel Bir Bakış


CloudFlare online bir web sitesini korur ve hızlandırır. Siteniz CloudFlare topluluğunun bir parçası olduğunda, web trafiği akıllı global ağımız üzerinden route edilir. Web sayfalarınızın yükleme süreleri otomatik olarak optimize olur ve böylece ziyaretçilerinize yüksek hız ve daha iyi bir performans sunmuş olursunuz. Ayrıca botlar ve arama motorları casuslarını limitlendirerek ve tehditleri bloke ederek server kaynaklarınızın gereksiz yere harcanmasını ve gereksiz bant genişliği harcamasını engellemiş oluruz. Sonuç olarak; CloudFlare ile güçlendirilen web sitelerinin performansında olağanüstü bir artış ve aynı oranda tehditler ve spamlarda düşüş sağlanır, turkmmo'da CloudFlare kullanmaktadır.

Alıntı admin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
turkmmo olarak bizde cloudflare kullanıyoruz


Özellikleri (Ücretsiz Paket)




  • Hızlı site performansı.
  • Geniş güvenlik koruması.
  • Ziyaretçileriniz hakkında güçlü istatistikler.
  • Web sitenizde çalıştıran hakkında zihin Barış böylece sevginin ne geri alabilirsiniz.

Kurulum




Kurulum tamamlandıktan sonra web sitenizi verilen dns adreslerine yönlendirin.
Not: Sitede bu aşamada kesinti vs. sağlanmaz.

Aygıtınız düzgün çalışmıyormu?




Yeni bir donanım aygıtı taktım, ancak aygıt gerektiği gibi çalışmıyor.

Donanım düzgün çalışmıyorsa, yeni bir sürücüye gereksiniminiz olabilir—aygıtı ister yeni ister bilgisayarınızı satın aldığınızda takmış olun. Her aygıt, bilgisayarla iletişim kurmasına izin veren bir sürücüye gereksinim duyar. Bazen sürücülerin güncelleştirilmesi gerekir. Tüm sürücülerinizin bu Windows sürümü ile uyumlu olması gerekir.

Çoğu durumda, sürücüler Windows ile birlikte gelir veya Denetim Masası'ndan Windows Update'e gidip güncelleştirmeleri denetleme yoluyla bulunabilir. Size gereken sürücü Windows'da yoksa, söz konusu sürücüyü genellikle kullanmak istediğiniz donanımla veya aygıtla birlikte gelen diskte veya üreticinin web sitesinde bulabilirsiniz.

Düzgün çalışmayan bir aygıtınız varsa deneyebileceğiniz birkaç şey vardır:

Windows Update'te güncelleştirilmiş sürücüler olup olmadığına bakın. Windows Update'e gittiğinizde, sizin aygıtınız için güncelleştirilmiş bir sürücü olup olmadığını belirlemek üzere Kullanılabilir güncelleştirmeleri görüntüle'yi tıklatın. Daha fazla bilgi için, bkz. Windows güncelleştirmelerini yükleme.

Taktığınız donanım aygıtının bilgisayarınız ve Windows sürümünüz ile uyumlu olduğundan emin olun. Aygıt uyumlu değilse, doğru sürücüyü bulmanız gerekir. Aygıtınızla gelen bilgilere bakın. Ayrıca aygıtı Windows Vista Donanım Uyumluluk Listesi (HCL) web sitesinde de arayabilirsiniz. Bu web sitesinde Windows Vista ile birlikte çalışmaları sınanmış kapsamlı bir bilgisayar ve aygıt listesi bulunur.

Birçok aygıtın düzgün çalışması için özel sürücüler gerekir. Aygıtla birlikte gelen yazılım disklerini yüklediğinizden emin olun.

Bilgisayarı yeniden başlatın. Sürücü gerektiriyorsa veya sürücü doğru bir şekilde yüklenmediyse bilgisayarı yeniden başlatmak gerekebilir.

Aygıt bir evrensel seri veriyolu (USB) aygıtı ise, bilgisayardan ayırın ve farklı bir USB bağlantı noktasına takın. Windows aygıtı algılayıp sürücüleri yüklemeli ve aygıt sürücüler düzgün yüklenmediyse size bildirmelidir.

5 Ekim 2013 Cumartesi

osya Kilitleyici : Bu program, saklamak istediğiniz dosyalarınızın güvenliğini arttıracak. Özel dosyalarınız olabiliyor, p*rn* , şifreleriniz , resimleriniz vs. bu program sayesinde dosyalarınıza erişimi yasaklayabilirsiniz. 





 Hemen İndir - 359.5 KB
 Virüs Sonuçları - 0/47
 Dosya Tipi : Exe
İstendiği Takdirde Video Gelir !

Blog Arşivi